EINES I ESTRATÈGIES PER A CUIDADORS I CUIDADORES DE PERSONES AMB ALZHEIMER I ALTRES DEMÈNCIES – 2023
Informar-nos és el primer pas per poder afrontar i atendre el diagnòstic de l’Alzheimer. A través de xerrades i tallers ens introduirem en la malaltia, com evoluciona, i en les principals tècniques i eines que existeixen per millorar la qualitat de vida de les persones diagnosticades, com també la dels familiars cuidadors.
Inscriu-te a les formacions enviant un email a: administracio@afamaresme.org
CALENDARI DE FORMACIONS 2023
Totes les xerrades tindran lloc en dimecres de 17 a 18 h en format presencial a la Fundació Hospital (Sant Pelegrí 3, Mataró)
10/05/2023: Com una bona comunicació pot millorar el benestar familiar (Cristina Borràs, neuropsicologa):
Quina és la millor manera de dirigir-nos i parlar-l’hi a una persona amb demència. Es tindrà en compte les diferents fases de la malaltia.
24/05/2023: Cuidar a casa (Eva Martinez, Infermera):
Quines són les cures bàsiques relacionades amb la nutrició, la incontinència, el vestit, la higiene…a tenir en compte quan cuidem a una persona amb demència segons la fase de la malaltia.
14/06/2023: Exercici físic a casa (Anna Grau, Fisioterapeuta):
En aquesta formació es donaran pautes d’exercici físic per fer a casa tant a la persona cuidada com al cuidador.
04/10/2023 Estimulació cognitiva (Cristina Borràs, neuropsicologa)
Donarem eines i idees per treballar a casa la part cognitiva tant de la persona amb la malaltia com del cuidador principal.
25/10/2023: : Quines ajudes necessitem? Suport social (Joan Carles Molina, Treballador Social)
Aquesta formació ens orientarà cap a les ajudes socials i econòmiques que disposem quan tenim un familiar amb demència
15/11/2023: Higiene postural per a cuidadors ( Eva Martinez, Infermera i Anna Grau, Fisioterapeuta)
Com prevenir els mals hàbits posturals des de que ens llevem fins que anem a dormir. Idees pràctiques per incorporar a la vida diària, com poden ser les mobilitzacions o trasllats.
GRUPS DE SUPORT I TALLERS DE MEMÒRIA
També el grup de suport és un espai segur de cura per a les persones cuidadores. Un professional en psicologia acompanya al grup durant diverses setmanes per tal d’oferir eines de gestió emocional i altres mecanismes d’auto-cura.
Una bona manera de mantenir-nos sans i, si es pot, fer una activitat amb la persona que cuidem son les propostes de la nostra fisioterapeuta que podeu trobar aquí.
I el taller de memòria, orientat a totes aquelles persones que sentin alguna dificultat en el seu dia a dia: recordar informació, petits oblits, no trobar algunes coses, etc. Una professional en neuropsicologia fa sessions personalitzades per mantenir i/o millorar la concentració, l’atenció, la memòria i d’altres funcions cognitives. Aquest taller es realitza de manera individual i en hores convingudes.
Consulta el cartell de les formacions del 2023:
