El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de l’Associació de Familiars de persones amb Alzheimer i altres demències del Maresme (AFAM) està organitzat i coordinat pel treballador social de l’equip de professionals de la nostra Associació. És una atenció integral domiciliària en la qual primer s’estudien les necessitats reals de cada família i s’organitzen els serveis d’ajuda que realitzen les auxiliars de geriatria, així com un suport econòmic si fos necessari.
L’estratègia terapèutica emprada consisteix en una acció directa a la persona diagnosticada d’Alzheimer i a la persona cuidadora, tot cobrint les necessitats bàsiques de la vida quotidiana del malalt d’Alzheimer: higiene, cura, vigilància, alimentació, activitats estimulants, prevenció de nafres…
Es prioritzen les sol·licituds del servei SAD segons necessitats.
L’equip del SAD
L’equip de professionals aborda el treball en l’àmbit individual i grupal, així com les coordinacions internes i externes:
- Fa un programa d’actuació personalitzat segons l’estat d’ànim de la família –cuidador principal– i la fase en què està la demència.
- Les entrevistes de seguiment de cada usuari del servei permeten avaluar la intervenció, així com l’ajuda realitzada a les famílies ateses al llarg del temps, amb una supervisió que té com a objectiu adaptar el servei SAD a la nova situació.
- Reunions internes, amb tots els serveis i professionals de l’Associació per planificar estratègies conjuntes per millorar la intervenció a les famílies. Reunions amb serveis externs si és necessari (treballadors/es socials de les administracions de l’àmbit local).
- La coordinació de les activitats a realitzar amb les famílies usuàries i el seguiment per a la millora és imprescindible: reunió mensual de seguiment amb les treballadores familiars per al seu reciclatge i formació continuada.
Per a més informació truqueu al 93 798 84 81 o bé al correu afamaresme@afamaresme.org