FINALITAT

Mataró Camina per l’Alzheimer te com a objectiu continuar conscienciant i sensibilitzant totes les persones sobre aquesta malaltia neurodegenerativa. I creiem que la millor manera de fer-ho és organitzant aquesta caminada solidària, la finalitat de la qual és recaptar fons per a totes aquelles famílies que pateixen directe o indirectament els efectes de la mateixa. Mataró Camina per l’Alzheimer és una activitat patrocinada per la Fundació Once.

Caminem tots plegats per l’Alzheimer

Amb la teva participació ajudes a aconseguir una gran fita, una gran festa de solidaritat.

Com tu, amb tots

Adreçada a tot tipus de persones individuals, grups, associacions, colles, entitats esportives, caminants anònims, etc…

22.000 gràcies!

Moment de l’entrega del xec simbòlic per valor de 21.762,19€ nets fruit de la recaptació de la IX Mataró Camina per l’Alzheimer. En nom de l’entitat, moltíssimes gràcies a tots els particulars, voluntaris, empreses, entitats i institucions que cada any feu del “Mataró  Camina per l’Alzheimer” un esdeveniment de referència a la comarca en la lluita contra l’Alzheimer.

RECORREGUT

X EDICIÓ DEL “MATARÓ CAMINA PER L’ALZHEIMER” (2017)

Recorregut A (14,5 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró, de les 8 a les 9 del matí, passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, cim de Can Bruguera, fins arribar aproximadament a les 13 hores al punt d’arribada, que aquest 2017 torna a ser al Recinte Firal del Nou Parc Central.

Recorregut B (10,5 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró, de les 8 a les 9 del matí. Passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, fins arribar cap a les 12 hores aprox. al Recinte Firal del Nou Parc Central.

Recorregut C (2,7 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró a les 9 del matí, passant pel passeig del Callao, fins arribar al Pas del Cargol, creuar Avda. Maresme, Sant Agustí, Plaça Santa Anna, Riera amunt fins a l’arribada al Recinte Firal del Nou Parc Central. (Circuit habilitat per a gent amb cadires de rodes o amb poca preparació física).

Recorregut 0: Si vols ajudar sense caminar, fes un donatiu.

NOVETAT: FESTA SOLIDÀRIA de 12 a 19h, al Nou Parc Central

Amb diverses actuacions musicals (Country, Swing Maresme, Aridance Zumba, Rock Sonambulist i molts més…).

INSCRIPCIONS

El període s’obrirà el 2 de setembre i es tancarà a l’acabament de les samarretes i, en tot cas, trenta minuts abans de l’inici de la caminada a l’ermita de Sant Simó.

El preu serà de 8€ adults i 4€ els menors de 12 anys. Les inscripcions es podran fer al compte IBAN ES20 2100 3132 6622 0011 4954 de La Caixa, indicant nom i cognoms de l’inscrit i la talla de la samarreta.

La samarreta es podrà recollir en els punts d’inscripció de la Plaça Santa Anna o una hora abans de l’inici de la caminada en el punt de sortida. Serà imprescindible presentar document acreditatiu o el rebut original de la Caixa.

Centre de Dia de l’AFAM (Carlemany, 10): de dilluns a divendres de 16 a 19h.

Col·legi Cor de Maria (La Riera, 56): de diluns a divendres d’11 a 13 i de 16:30 a 20h.

Plaça de Santa Anna: dissabtes 2, 9, 16, 23 i 30 de setembre i 7 d’octubre d’11 a 20:30h.

Sport Click Event: www.sportclickevent.com

Cerdanyola (Pl. Isla Cristina): dissabtes 2, 9, 16, 23 i 30 de setembre i 7 d’octubre d’11 a 20:30h.

Mataró Parc: del 2 de setembre al 7 d’octubre. De dilluns a divendres de 17 a 21h. Dissabte de 10 a 21h.

Decathlon: del 2 de setembre al 7 d’octubre. Divendres de 17 a 21h i dissabte de 12 a 21h.

Hospital de Mataró: 20, 22, 26, 27 i 29 de setembre , de 10 a 13 hores.

Consells i normes

  • Portar roba i calçat adequat.
  • Cal dur posada la samarreta de la caminada durant el transcurs d’aquesta.
  • Sigueu respectuosos al bosc. No deixeu brutícia pel camí. Trobareu papereres als punts d’avituallament.
  • És una marxa no competitiva i passarem per llocs d’accés dificultós que poden ralentitzar la marxa. Tingueu paciència i gaudiu de la caminada.
  • Cal conservar els tickets durant la marxa i presentar-los per obtenir les consumicions als punts d’avituallament. Una consumició per ticket.

INDRETS

Ermita de Sant Simó

Ermita de Sant Simó Edifici de la segona meitat del segle XVI. Consta d’una sola nau amb una teulada a dues aigües. La façana va ser restaurada el 1951 i decorada amb uns esgrafiats de Francesc Serra que representen un pescador i la seva família. La capella era famosa pels seus nombrosos exvots.

007197

Torre d’Onofre Arnau

Torre d’Onofre Arnau Torre fortificada del segle XV o XVI, coneguda també com a Torre de Mata, situada a sota on hi havia hagut l’antic Castell de Mata, del qual resten molts pocs vestigis. Al seu costat hi ha restes d’enrunades del que va ser la masia. Originalment s’hi accedia pel primer pis, per una porta actualment tapiada, sense comunicació amb la planta baixa. Ha estat restaurada modernament.

007195

Sant Miquel de Mata

Sant Miquel de Mata Està documentada des del segle XI però va ser del tot reconstruïda al segle XVI i reformada de nou al S.VIII. Té una sola nau de tres trams coberts amb voltes de creueria nervades. La porta, adovellada, és una paret lateral, on hi ha també uns contraforts. Adossada a la nau hi ha una casa de l’ermità, Cal Monjo, edificada segurament durant la reforma del segle XVIII. Prop de l’entrada de la capella hi ha un sepulcre de 1903.

007173

Sant Martí de Mata

Sant Martí de Mata Capella documentada des del segle XI com a sufragània de Santa Maria de Mataró, tot i que el seu origen és anterior, provablement del segle X. Va ser reformada cap a la fi del segle XVI i durant la segona meitat del XVIII. Als inicis del segle XX es trobava molt deteriorada i sense sostre. Va ser restaurada el 1995. És un edifici de planta rectangular, sense àbsis, amb portal adovellat de punt rodó a la façana lateral, on hi ha també tres prominents contraforts.

007183

Santa Rita de Valldeix

Santa Rita de Valldeix Al veinat de Valldeix, voltada de moderns xalets, la blanca ermita de Santa Rita és una construcció de finals del segle XIX, sezilla i austera, amb alguns elements neomedievals. Substitueix un temple més antic, documentat des de l’any 1066 però que al segle XVI ja devia d’estar enrunada perquè el 1517 es demanava llicència per reedificar-la.

007208

MAPA

COL·LABORADORS

EL CAVA

Com cada any, posem a disposició la possibilitat d’adquirir el cava commemoratiu de la caminada per l’Alzheimer. Amb la compra d’aquest cava, es contribueix a l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer del Maresme en el seu treball diari per a una millor qualitat de vida dels malalts i les seves families.

El preu de cada ampolla és de 8€
Es podrán adquirir als punts d’inscripció, el mateix dia de la caminada, i fins al mes de desembre al Centre de Dia Terapèutic de l’AFAM.
Inclou placa commemorativa per a col·leccionistes.