L’AFAM engega una campanya de conscienciació sobre l’Alzheimer

L’AFAM engega una campanya de conscienciació sobre l’Alzheimer

L’Associació de Familiars de persones amb Alzheimer del Maresme, AFAM, juntament amb l’Ajuntament de Mataró i la Fundació ONCE, han engegat una campanya de conscienciació sobre la malaltia, per aconseguir sensibilitazar la societat i garantir, d’aquesta manera, el suport cap a una atenció digna.

La campanya fa incidència en l’efecte que provoca la malaltia, no només a la persona que la pateix, sinó també a tot l’entorn familiar. Al terratrèmol emocional que suposa el diagnòstic se li sumen una sèrie de preses de decisions que afecten a l’entorn familiar: el tractament, l’atenció, l’adaptació de la vivenda, les finances i qüestions legals.

La majoria de les vegades, el pes de les cures recau sobre el familiar més proper. La parella o la filla, canviant per complet les vides d’aquestes persones.

La campanya vol visibilitzar el paper de la persona cuidadora i tot el seu entorn a través d’una imatge potent, explicativa i molt humana. El missatge convida a reflexionar sobre el fet que tots estem exposats i podem ser afectats de la malaltia, ja sigui com a persones afectades o com a familiars.

L’AFAM es posa a disposició de tothom que vulgui informar-se o necessiti ajuda i assessorament sobre la malaltia. Des de fa 30 anys, AFAM realitza una tasca de suport als afectats directament o indirectament per la malaltia: incentiva la formació de comissions de treball i grups d’ajuda mútua, fomenta la informació a les famílies afectades, difon els darrers coneixements en matèria mèdica i orienta en l’atenció directa a les famílies a través del departament social, així com la recerca del recurs més adient per a cada malalt.

La campanya forma part de les accions previstes per commemorar el 30è aniversari de l’Associació, que tindran lloc durant tot el 2021.

2 Comentarios

 • Bona nit, estic interessada en q la meva mare pogui formar part de l AFAM, ella te 75 anys I li han diagnosticat COSSOS DE LEWIN.
  M agradaría parlar amb vosaltres.

  • Bon dia, Blanca:

   Gràcies per contactar amb nosaltres.

   Si et sembla bé, passem el teu correu a la direcció d’AFAM perquè es posin amb contacte amb tu via email i informar-te sobre els serveis de l’AFAM. De totes maneres, si ho desitges tramitar per telèfon, pots trucar al centre de Mataró (93 798 84 81) i demanar per Joan Carles Molina, que t’informarà personalment sobre els serveis més adequats per a la teva mare.
   Em poso a la teva disposició per a qualsevol dubte o comentari.
   Salutacions,

Deixa el teu comentari

El teu correu electrònic no será publicat