“El corazón no olvida”, la conferència teatralitzada d’Incite

“El corazón no olvida”, la conferència teatralitzada d’Incite

Amb la voluntat d’apropar el coneixement científic a tothom va nèixer l’any 2012 l’Institut de Ciència i Teatre. Aquesta companyia dirigida per Susana Eva Martínez produeix i fa arribar arreu conferències teatralitzades, uns espectacles pensats per fer accessibles coneixements científics a tothom. Mataró va poder gaudir d’aquest teatre el dia 7 de novembre a la sala d’actes de l’escola Cor de Maria.

Informació proporcionada per InCiTe:

Què és una conferència teatralitzada?

És una conferència i és un espectacle de teatre alhora.

Hi ha informació, dades, conceptes científics, gràfiques i imatges. Hi ha conferenciants. I també hi ha una història per explicar amb els seus personatges i els seus conflictes. Hi ha emocions i metàfores. Hi ha actors i hi ha acció. És una fusió de ciència i teatre.

És una forma diferent de comunicar conceptes científics a través de les arts escèniques, en la qual el públic pot participar preguntant els seus dubtes.

Les temàtiques tractades tenen el propòsit no només de despertar l’interès sinó també proporcionar un coneixement útil per a la vida.

Té una clara dimensió divulgativa i pedagògica, sense defugir d’gaudiu d’un espectacle atractiu i entretingut.

El cor no oblida, una història sobre Alzheimer.

“El cor no oblida” es basa en la història d’Auguste Deter. Acabava de complir cinquanta anys quan va començar a sentir gelosia del seu marit. Aquest va ser el primer símptoma. El va seguir la pèrdua de memòria, cada vegada més gran, fins que un dia va sortir de casa i no va saber tornar. Quan va començar a cridar dient que la volien matar va ser ingressada a l’Hospital Psiquiàtric de Frankfurt. El Dr Alois Alzheimer la va seguir durant mesos i es va adonar que estava davant d’un estrany cas. Auguste no estava boja, d’això n’estava segur. Quan Auguste va morir i Alois va poder analitzar el seu cervell, l’autòpsia va revelar que el seu cervell estava atrofiat i, sota el microscopi, presentava unes lesions rares que mai havia vist. Més de 100 anys més tard, aquesta malaltia s’ha convertit en una epidèmia anomenada Malaltia d’Alzheimer, en honor al seu descobridor.

« 1 de 2 »

Deixa el teu comentari

El teu correu electrònic no será publicat